Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Türkiye Boks Federasyonu tarafından merhum boksör Köksal Özoğluöz adına Sinop'ta düzenlenen Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası devam ediyor.

        Atatürk Spor Salonu'nda 44 ilden 379 sporcunun katılımıyla dün başlayan şampiyonada mücadele eden sporcular, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Şampiyonanın ikinci gününde 19 sıklette 98 eleme karşılaşması yapıldı. Yarın da eleme müsabakalarıyla devam edilecek turnuva, 18 Temmuz'da yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek.

        Boks Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve Başhakem Muhittin Gönengil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köksal Özoğluöz adına düzenlenen şampiyonanın, 11-12 yaş grubu altyapısını oluşturduğunu, geleceğin boksörlerinin yetiştirilmesi adına önem taşıdığını söyledi.

        Bu tür turnuvaların anlamlı olduğunu belirten Gönengil, "Federasyonumuzca, aramızdan ayrılan Seyfi Tatar, Celal Sandal, Kemal Nacaroğlu ve Sinan Şamil Sam gibi ünlü boksörler adına çeşitli turnuvalar düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz merhum boksör Köksal Özoğluöz da bu turnuvada anılıyor. Bundan sonra da boksa hizmetleri geçmiş şahsiyetlerin adına turnuvalar düzenlenmeye devam edilecek." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler