Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'in Dargeçit İlçe Belediye Başkanı Zeynep Sipçik ve DBP İlçe Eş Başkanı Hatice Gevcan hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası" yapmak suçlarından 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Midyat Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sipçik ve Gevcan hakkında hazırlanan iddianame, Midyat Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        İddianamede, 5681 sayılı Matbaalar Kanunu'nun 4. maddesi uyarınca Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına teslimi yapılan Dargeçit Belediyesi "Basın Bülteni" dergisinin gereği için Midyat Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği bildirildi.

        Dergideki incelemede "Dargeçit'te HES'ler Protesto Edildi" başlıklı haberin içeriğinde sloganların yer aldığı, terör örgütü PKK propagandası yapıldığının tespit edildiği aktarılan iddianamede, daha önce de terör örgütü tarafından HES Ilısu Barajı inşaatının durdurulması için tehditte bulunulduğu belirtildi.

        İddianamede, Dargeçit'te HES'lerin protesto edildiği yürüyüşe Sipçik ve Gevcan'ın da katılarak pankart taşıyıp, açıklamalarında terör örgütü PKK propagandası yaptıklarına yer verildi.

        Terör örgütü PKK/KCK'nın geçen yıl temmuz ayında "Çözüm Süreci'nin bittiğini ilan ettiği kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

        "Terör örgütü PKK, 'barajlar hedefte, her tutuklama bir misilleme nedeni' diyerek terör eylemlerini başlattı. Terör örgütü ekoloji ve çevre gibi bahanelerle bölgede yapılan barajlara karşı çıkmıştır. Bu karşı çıkmaların esas amacının ekolojik ve çevresel kaygılar olmadığı anlaşılmıştır. Terör örgütü hareket alanlarının kısıtlanması sebebiyle barajlara karşıdır. Terör örgütünün barajları hedef alan açıklamaları da basın yayın ve internet kuruluşlarında yer almıştır."

        İddianamede, Sipçik ve Gevcan'ın, terör örgütü PKK'nın açıklamaları doğrultusunda hareket ederek, terör örgütü adına suç işlediklerinin belirlendiği vurgulandı.

        - İstenen ceza

        İddianamede, Dargeçit Belediye Başkanı Sipçik ve DBP Dargeçit İlçe Eş Başkanı Gevcan'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası" yapmak suçlarından 6 yıldan 15 yıla kadar hapse çarptırılmaları isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler