Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan ve Avrupalı bazı bilim adamlarınca "Anadolu'nun El Hamrası" olarak nitelendirilen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda tarihinin en kapsamlı restorasyon çalışması devam ediyor.

        Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı süresince 5 bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını belirtti.

        Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nın uzun ve titiz bir projelendirme sürecinin akabinde tarihinin en kapsamlı restorasyonuna alındığını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

        "Restorasyon çalışma süresi 5 yıl olarak öngörüldü. Ancak, bu müstesna eser için süre ve bedel biçmek mümkün değil. Bu nedenle en büyük dileğimiz restorasyon sürecinin başarıyla tamamlanmasıdır. Bu yönde de kararlı bir iradenin ortaya konduğunu ifade etmek isterim. Bilim ve Danışma Kurulunun gözetiminde titiz ve kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Sonucunu büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bununla beraber muazzam bir turist akışı var. Dünyanın dört bir tarafından ziyaretçiler geliyor. Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, cumartesi ve pazar günleri 12.00 ile 18.00 saatlerinde ziyarete açık olacak. Bunun için Divriği Ulu Cami ve Darüşşifasını ziyarete gelecek misafirlerimizden programlarını bu gün ve saatlere göre ayarlamalarını arzuluyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler