Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, ikincisinin bu yıl düzenlenecek olan Tamzara Defilesinin yarın gerçekleştirileceğini söyledi.

        Şebinkarahisar Kaymakamı Erdinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tamzara Mahallesi Güzelleştirme Derneği, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri, Denim Tasarımcıları Derneği ve tüm Tamzara halkının destekleri ile defilenin ilkinin geçen yıl yapıldığını belirtti.

        Bu yıl ikincisi yapılacak olan defilenin koreografisinin Uğurkan Erez tarafından gerçekleştirileceğini dile getiren Kaymakam Erdinç, şöyle konuştu:

        "Ülkemizin en eski geleneksel el sanatlarından biri olan Tamzara Dokuması, Denim Tasarımcıları Derneği Başkanı Tasarımcı Ahmet Giray Yılmaz tarafından yaklaşık 8 aydır büyük titizlikle hazırlanan 'His' Koleksiyonu ile tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan Tamzara Mahallesinin büyülü atmosferinde izleyicilere sunulacak. Yine keman virtüözü Ceren Aksan ve Şebinkarahisar Musiki Cemiyetinin değerli sanatçılarının canlı performans sergileyeceği defilede ülkemizin en önemli modelleri baş mankenlerini Özge Ulusoy'un yapacağı sokak defilesi yer alacaktır. Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Feyzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Moda Tasarım Bölümü öğrencilerimiz 15 parçadan oluşan bir sergi ve 10 parçadan oluşan Tamzara Dokumasının farklı bir anlatımıyla defilede yer alacaklar."

        Erdinç, bu yıl ilk kez mesleğinde duayen hale gelmiş bir modacıya "Onur Ödülü" verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

        Kaymakam Erdinç, "Bu yıl 'Onur Ödülü'nü annesi de Tamzara mahallemizden olan duayen modacı Yıldırım Mayruk'a verilecek. Mayruk, yurt dışındaki işlerinin yoğunluğundan dolayı programa katılamayacak kendi adına bu ödül koreograf Uğurkan Erez'e takdim edilecek." dedi.

        Hedeflerinin Tamzara Dokumasının tanıtımını sağlamak olduğunu belirten Erdinç, şunları kaydetti:

        "Kaymakamlığımızca gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal tanıtım faaliyetleriyle beraber bu geleneksel el sanatı ticari anlamda ciddi bir şekilde talep edilmeye başlanmış olup, dokuma anlamında bu yıl 30 bayanla hız kazanmıştır. Hali hazırda Şebinkarahisar'ın en önemli üretim ve istihdam alanlarından biri haline gelen dokumacılık faaliyetinin önümüzdeki dönemlerde daha da gelişeceği aşikardır. İkincisi düzenlenecek olan Tamzara defilesi ile Şebinkarahisar'ın tarihi kültürel, turistlik ve doğal güzelliklerinin tanıtılması, Tamzara Dokumasının eski dönemlerdeki o hak ettiği ününe yeniden kavuşarak, tekstil ve moda sektöründe yerini alması, bu topraklara ait üretim kültürünün yaşatılması, tanıtılması ve bu ürünlerin bir marka değerine kavuşması hedeflenmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler