Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Muhterem İnce, Ardanuç ilçesini ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulundu.

        Artvin-Ardanuç yol güzergahında bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait asfalt plent şantiyesini gezen Vali İnce, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı'dan burada yapılan asflat ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Vali İnce programın devamında mevcut kaymakamlık binasına geçti. İlçe kaymakamlığı makamında beraberindeki yetkililerle kısa bir süre sohbet eden İnce, daha sonra Kaymakam Abdil Koç'tan ilçenin genel durumu ve sorunları hakkında brifing aldı.

        İnce, daha sonra burada yaptığı konuşmada, göreve başladıktan sonra ilk defa Ardanuç ilçesini ziyaret etme imkanı bulduğunu belirterek, Ardanuç ilçesini tanımak ve ilçedeki ihtiyaçları yerinde tespit edip, bu ihtiyaçları karşılama yolunda adımlar atmak adına bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

        Bundan sonraki süreçte de bu tür ziyaretlerin devam edeceğini ve ilçenin sorunlarını çözmek için çalışacağını dile getiren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İlçemizdeki göç elbette bir dezavantaj. Bunun önüne geçmek için neler yapabiliriz, bunları değerlendirmek lazım. İçme suları, sulama suları, yollar gibi alt yapı sorunlarını da eldeki imkanlar çerçevesinde yapmaya çözmeye çalışacağız. Özel idaremizin imkanlarını kullanacağız. Bunu yaparken de özel idaremizin imkanlarını geliştirmeye gayret edeceğiz. Maddi imkanlarımız arttığı sürece sorunları daha kolay çözeceğiz. Elimizde ki imkanlar dahilinde de ne yapabiliyorsak yapacağız."

        İnce, ilçedeki yapılması planlanan ve devam eden çalışmaların da takipçisi olacaklarını vurgulayarak, ilçenin turizm potansiyeli hakkında da bilgilendirmede bulundu.

        -Şehit Ailesine Ziyaret

        Vali İnce ve beraberindekiler, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 1992 yılında vatani görevini yaptığı sırada çıkan çatışma sonucu şehit olan Birol Kabar'ın ailesini ziyaret ederek, şehidin annesi Nahide Kabar ve kız kardeşi Hülya Olukman ile bir süre sohbet etti.

        Vali İnce, daha sonra Ardanuç’un Cehennem Deresi Kanyonu ile en önemli turizm alanlarının başında yer alana Tarihi Adakale Mahallesi'ni gezerek burada restorasyonu devam eden Tarihi İskender Paşa Camisi ile İskender Paşa Konağında incelemelerde bulundu.

        Son olarak Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olarak 24 saat esaslı 81 çalışanıyla 78 engelliye hizmet veren Ardanuç Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezen Vali İnce, İl Müdürü Adem Karameşe'den merkezdeki hizmete dair bilgi aldıktan sonra, burada yaşayan engelli vatandaşlarla bir süre sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler