Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Tunceli'de beş rütbeli askerin gözaltına alındığı bildirildi.

        Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, dün, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki azınlık bir grup tarafından, anayasal düzeni zorla değiştirmek amacıyla darbe girişiminde bulunulduğu belirtildi.

        Darbe girişimiyle ilgili olarak cumhuriyet başsavcılıklarınca soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, Hozat ilçesindeki 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ile Pertek ilçesindeki 1. Motorlu Piyade Tabur Komutanlığında görevli, Albay Suat Erdoğmuş, Kurmay Yarbay Cömert Boncuk, Kurmay Yarbay Eyüp Şengöz, Kurmay Binbaşı Oğuz Ünal ve Yüzbaşı Erdem Çalışkan'ın gözaltına alındığı kaydedildi.

        Açıklamada, "Ülkemiz bu ihanet teşebbüsünün üstesinden gelerek demokrasiye bağlığını tüm dünyaya göstermiştir." ifadesine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler