Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili Erzurum'da 2 askeri yargı personeli ile bir astsubay başçavuş gözaltına alındı.

        Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Şubesi ekipleri, olayla bağlantısı olduğu belirlenen görevli askeri personele yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

        Operasyonda, 9. Kolordu Komuttanlığına bağlı olarak görev yapan askeri yargı mensupları Hakim Üsteğmen Hüseyin Kulaber ve Hakim Üsteğmen İbrahim Yıldırım ile Tekman İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Başçavuş Ata Taner Susyal gözaltına alındı. Böylece Erzurumda, askeri darbeye ilişkin gözaltına alınan personel sayısı 13' çıktı.

        Erzurum'da daha önce Kurmay Albay Murat Koçak, Muhabere Yarbay Yunus Buçkun, Kurmay Binbaşı Murat Yılmaz ve Maliye Binbaşı Mehmet Karaman, Merkez Komutanlığınca, Hakim Yüzbaşı Fahri Karakaya, Hakim Üsteğmen Sezai Zengin, Hakim Teğmen Revzanur Güngör, Hakim Üsteğmen Fahrettin Güngör, HakimÜsteğmen Kerim Dağ, Hakim Teğmen Veli Akçil de emniyet güçlerince gözaltına alınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler