Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa ve ilçelerinde meydanlara inen vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla kent merkezi ve meydanlarda toplanan binlerce vatandaş ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

        Gösteriler çerçevesinde ayrıca Atatürk Bulvarı'nda otomobil, tır, iş makineleri ve motosikletleriyle toplanan vatandaşlar konvoy oluşturdu, İstiklal Marşı okudu.

        Kent merkezinde yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Gösterilere ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan Suriyeliler'in de katıldığı görüldü.

        Siverek, Viranşehir, Akçakale ve Hilvan ilçelerinde de toplanan çok sayıda vatandaş, gıyabi cenaze namazı kılıp, şehit ve gaziler için dua etti.

        Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde belediye ekiplerince kentin her tarafı Türk bayrağı ile donatıldı, vatandaşlara bayrak dağıtıldı.

        Siverek'teki gösterilere bazı vatandaşlar kefen giyerek geldi, kimi çiftçiler ise besledikleri develeri Türk bayraklarıyla süsleyerek gösterilere katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler