Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Malatya'da 2001'de üsteğmen ağabeyi şehit olan, kendisi de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Hasan Gülhan'ın evinde yas var.

        46 yaşındaki şehit polisin Çankırı'nın Eldivan ilçesindeki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor. İlçede birçok noktaya Türk bayrakları asılırken, vatandaşlar aileyi yalnız bırakmıyor.

        Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, derin üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

        Gökçer, hain bir saldırıda babasıyla aynı ismi taşıyan Hasan Gülhan'ı şehit verdiklerini belirterek, Gülhan'ın şehit kardeşi olduğunu anlattı.

        Gökçer, şunları kaydetti:

        "Dün yapılan alçak saldırılarda şehit kardeşi olan Hasan kardeşimizi kaybettik. Bu aileye ikinci kez şehit ateşi düştü. Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren grubun içerisinde yer alan Üsteğmen Yılmaz Gülhan kardeşimizi 2001 yılında Malatya'da bir uçak kazasında kaybetmiştik. Şimdi de onun kardeşi olan Hasan kardeşimizi dün Emniyet Müdürlüğünde girdiği çatışmada kaybettik."

        Şehit polis memurunun terörle mücadelede görev yaptığını belirten Gökçer, "Hasan, ailesinin 4 çocuğundan biriydi. Ağabeyini 15 yıl önce kaybetmiştik, şimdi de Hasan'ı şehit verdik. Evli ve 2 çocuk babasıydı. İnşallah bundan sonra bu tür olaylar yaşanmaz ve şehit vermeyiz." şeklinde konuştu.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler