Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

        AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, sabah namazının ardından darbenin bastırılması sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

        Merkez Ulu Cami İmam Hatibi Mücahit Çelik tarafından kıldırılan namazın ardından Bingöl İslamı Dayanışma ve Kardeşlik Platformu üyeleri, sloganlar eşliğinde darbe girişimine tepki gösterdi.

        Platform adına açıklama yapan Yunus Boğatekin, tarihi darbelerle dolu Türkiye’de yeni bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını anımsatarak, yaklaşık her 10 yılda bir askeri darbelerle büyük travmalar yaşayan Türkiye halkının dün akşam büyük bir badire atlattığını söyledi.

        Türkiye’de bir grup insanlık düşmanı tarafından gerçekleştirilen askeri kalkışmanın sadece seçilmiş hükümete karşı değil, tüm halka ve İslam ümmetine karşı yapıldığını savunan Boğatekin, "15 Temmuz, Türkiye için yeni bir milat olmuştur. Halkın darbecilere karşı direnerek kendi geleceklerinin tekrar vesayet altına alınmasına izin vermeyen Müslüman Türkiye halkı, izzetli bir direniş sergilemiştir." diye konuştu.

        Boğatekin, darbelerin ne dün amacına ulaştığını ne de bugün ulaşacağını vurgulayarak, Türkiye halkının bugünü ve yarınını hedef alan alçakça kalkışmayı lanetlediklerini dile getirdi.

        Boğatekin, şunları kaydetti:

        "Halka silah doğrultan bu güruhu telin ediyoruz. Bilinmeli ki halkımıza karşı yönelen her türlü saldırıya karşı duracağız. Memleketin tüm meydan ve caddelerinde darbe girişimine karşı direneceğiz. Tüm halkımızı da zorbalara, darbecilere karşı direnmeye davet ediyoruz."

        Bingöl Belediyesi vatandaşlara çorba ikram etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler