Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da hayatını kaybeden Erdem Diker'in (30) cenazesi, memleketi Tokat'ın Niksar ilçesinde defnedildi.

        Niksar Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi'ne getirildi. Diker'in ağabeyi Engin Diker, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Diğer kardeşi Ersin Diker ise ağabeyini teselli etmeye çalıştı. Diker'in babası Hamdi Diker ise ayakta durmakta güçlük çekti.

        Diker'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Başçiftlik ilçesine bağlı Şahnaalan köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

        Diker'in amcasının oğlu Erhan Diker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdem Diker'in darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olduğunu belirterek, "Amcaoğlum telefonda bana Sabiha Gökçen Havalaanı yakınlarında iki kardeşiyle olduklarını, yaralı polisleri gördüklerinde yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. En son görüşmemiz de bu şekilde oldu. Daha sonra Erdem'in yaralandığını ve hastanede hayatını kaybettiğini öğrendik." dedi.

        Cenazeye Diker'in yakınları ile Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, AK Parti Niksar İlçe Başkanı Mustafa Eraslan ile vatandaşlar katıldı.

        Diker'in evli ve bir çocuk babası olduğu, İstanbul'da demir doğrama atölyesi bulunduğu öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler