Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - İpekyolu Belediyeler Birliği Başkanı Kemal Kazan, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

        Göynük Belediye Başkanı ve İpekyolu Belediyeler Birliği Başkanı Kemal Kazan, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Bolu ve tüm Türkiye'nin milli iradenin ve demokrasinin yanında durduğunu söyledi.

        Paralel güçlere hizmet eden darbecilerin Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın iradeli tavrı ile emeline ulaşamadığını vurgulayan Kazan yayınladığı mesajda "Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükumetimizi alaşağı etme çabası sonuçsuz kalmıştır. Gün demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür.” ifadesini kullandı.

        Kazan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin en karanlık gecelerinden birinin Türk milletinin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmasıyla aydınlık sabaha kavuştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Demokrasimize, devletimize ve meclisimize karşı yapılan darbe girişimine, gücünü milletten almayan bir grubun kalkışmasına milletimiz birlik ve beraberlik içinde hareket ederek en iyi cevabı vermiştir. Paralel yapıya hizmet eden darbecilerin çabası sonuçsuz kalmıştır. Anayasamıza, hukuk devleti ilkelerimize, demokrasimize yapılan darbe girişimini milletimiz canını yok sayarak engelledi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bolu’da da halkımız demokrasiden ve özgürlükten vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha gösterdi. Darbe girişiminde bulunan hainler, en kısa zamanda yüce adalet önüne çıkarılarak gerekli cezaya çarptırılacaktır. Aziz milletimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek bayrak altında tek vücut olarak birlik ve beraberliğimizi koruyarak huzur ve refah içinde her zaman demokrasiye sahip çıkacağına olan inancım sonsuzdur. Gün demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür."

        Kazan, şehit düşen güvenlik görevlileri ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler