Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Denizli'de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından tutuklanan 52 subay ve astsubayın, "Anayasal düzeni silah yoluyla değiştirmeye teşebbüs", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", "Yasama organına karşı silahlı isyan", "Silahlı örgüt kurmak"la suçlandıkları öğrenildi.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Denizli'deki 11. Komando Tugayı ve Aydın'ın Söke ilçesindeki 11. Piyade Tugayı'ndaki askerlerin, Çardak Havaalanına inmesi planlanan Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçaklarıyla Ankara'ya götürme girişimine yönelik gözaltına alınanların sorgulanmaları devam ediyor.

        Savcılık yetkilileri, soruşturma kapsamında 105'i rütbeli 587 askeri personelin gözaltına alındığını, "Anayasal düzeni silah yoluyla değiştirmeye teşebbüs", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", "Yasama organına karşı silahlı isyan", "Silahlı örgüt kurmak" suçlamasıyla işlem yapıldığını bildirdi.

        Zanlıların sorgularının başsavcı, 2 başsavcı vekili ve 14 cumhuriyet savcısına tarafından yapıldığı, şu ana kadar sorguları tamamlananlardan 58 subay ve astsubayın "tutuklanmaları" talebiyle nöbetçi Denizli 8. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, bunlardan 52'sinin tutuklanarak İzmir F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildikleri belirtildi.

        Tutuklananlar arasında 11. Komando Tugayı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın yanı sıra Söke 11. Piyade Tugay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Akman'ın da bulunduğu bildirilirken, firari olan 11. Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir'in hakkında da yakalama emri çıkartıldığı öğrenildi.

        Öte yandan askerlerin Çardak Havaalanına götürülüşü sırasında konudan haberdar olan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'ın, 11. Komando Tugayı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'a ulaşarak askerlerin kışlaya döndürülmesi aksi durumda "gözaltı" talimatı vereceğini söylediği, Tuğgeneral Özbakır'ın bu uyarıyı dikkate almadan askerlerin sevkini sürdürdüğü öğrenildi.

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 105'i rütbeli 587 askeri personele gözaltı işlemi uygulanmış, sorguları tamamlanan 58 subay ve astsubaylardan 52'si tutuklanmış, 4'ü yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler