Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas’ın Gölova ilçesindeki çarşı meydanının ismi “15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirildi.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimini protesto etmek amacıyla Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya başkanlığında olağanüstü toplanan Gölova Belediye Meclisi, “Çarşı Meydanı” olarak adlandırılan yerin ismini “15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirdi.

        Yenidünya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan hainlerine fırsat vermeyeceklerini belirterek, “15 Temmuz günü bazı kendini bilmez kişiler yurdumuzun huzurunu bozmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Ama şükürler olsun ki bu halk buna izin vermedi." dedi.

        Demokrasi nöbetine ilçe halkıyla birlikte devam ettiklerini ifade eden Yenidünya, ilçedeki meydanının isminin “15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesine katkı sağlayan belediye meclis üyelerine ve demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti.

        - Zara'da gıyabi cenaze namazı kılındı

        Zara ilçesinde ise darbe girişimi sırasında şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        İkindi vakti Hükümet Meydanında toplanan vatandaşlar, İstanbul’da yaşanan olaylarda şehit olan ve Zara ilçesine bağlı Canova köyü nüfusuna kayıtlı Halil Kantarcı ile diğer şehitler için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler