Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan özel harekat polisi Mustafa Aslan (47), eski özel harekat polisi Serkan Göker (39) ile inşaat işçisi Beytullah Yeşilay'ın (28) cenazeleri, Yozgat'ta son yolculuklarına uğurlandı.

        Şehit Aslan için Çapanoğlu Büyük Cami'de tören düzenlendi.

        Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, törende yaptığı konuşmada, şehide Allah'tan rahmet dileyerek, hainlerin asla hedefine ulaşamayacağını söyledi.

        Törende şehit Aslan'ın çocuklarından Mehmet babasının özel harekat üniformasını giydi, diğer oğlu Furkan şapkasını taktı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Burak, polis memurlarının kucağında babasının tabutunun başına getirildi.

        Şehidin eşi İlkay ve annesi Şenol Aslan, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Aslan'ın naaşı, Yozgat Şehitliği'nde defnedildi.

        Cenazeye, Aslan'ın ailesi ve yakınları ile Yozgat Valisi Yurtnaç'ın yanı sıra AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, mesai arkadaşları, vatandaşlar katıldı.

        Evli ve 3 çocuk babası Aslan, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında darbeciler tarafından düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

        - "Ağlamayacağım"

        Eski özel harekat polisi Serkan Göker (39) için Yerköy ilçesindeki Molla Hüsrev Camisi'nde tören düzenlendi.

        Anne Fatma Göker törende "Evladım bana bu duyguyu yaşattı, Allah sana cennet kapısını açsın. Evlatlarım bu vatana feda olsun. Ağlamayacağım, düşmanlarımı sevindirmeyeceğim. Oğlumun kuzuları da bu vatan için canını vermeye hazır." diye konuştu.

        Göker'in eşi Asuman da "Doğum günün kutlu olsun aşkım. Senin bugün doğum günün, sana pasta hazırlayamadım, sen bana en büyük duyguyu yaşattın. Evlatların da senin gibi bir baba olacak. Sen rahat uyu, düşmanları sevindirmeyeceğim. Ağlamayacağım bir tanem." dedi.

        Törende, Göker'in çocukları Fatma ve Cihat, özel harekat polisi kıyafeti giydi.

        Törene, Göker'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Kaymakam Nevzat Şengök ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Göker'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

        Eski Özel Harekat Polisi Serkan Göker’in iki yıl önce meslekten ayrıldığı, yapılan darbe girişiminin ardından Ankara’da bulunan arkadaşlarına yardımcı olmaya gittiği ve yapılan saldırı sonrasında şehit olduğu öğrenildi.

        - Eşi 4 aylık hamile

        FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden inşaat işçisi Beytullah Yeşilay (28) için Saraykent ilçesinde tören düzenledi.

        Saraykent Belediye Meydanı'nda öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yeşilay'ın naaşı, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

        Yeşilay'ın eşinin 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.

        Yeşilay'ın, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği, kardeşi Şakir Yeşilay'ın da ağır yaralı olarak Ankara Numune Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

        Törene, Yeşilay'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kaymakam Murat Kaplay, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler