Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - İBRAHİM SÜZER - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Denizli ve Aydın'dan 580 askerin Çardak Havaalanı üzerinden Ankara'ya götürülme planını, Çardak'ta yolu kapatıp askerleri çeviren vatandaşların engelledi.

        FETÖ'cü askerlerin silahlı darbe planını, askerin yolunu keserek, tankın karşısında durarak, meydanlarda "demokrasi nöbeti" başlatarak bozan vatandaşların, önemli bir duruşu Çardak Havaalanı'nda da sergilediği ortaya çıktı.

        Seçilmiş meclisi ve hükümeti silahlı darbeyle görevinden uzaklaştırmak isteyen TSK içerisindeki FETÖ'cü askerler, Denizli 11. Komando Tugayı ile Aydın 11. Piyade Tugayı'nda vatani görevlerini yapan er ve erbaşları da emellerine alet ederek, plan gereği darbede rol almaları için kamyonlara bindirilerek Denizli Çardak Havaalanı'na, oradan da kargo uçaklarıyla Ankara'ya götürmek üzere yola çıkardı.

        Ankara ve İstanbul'da yaşanan darbe girişiminin ardından Denizli'deki askeri birlikten çıkan araçlardan haberdar olan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, durumu il yöneticileriyle değerlendirdikten sonra Çardak, Bozkurt ve Honaz kaymakamlıkları, emniyeti ve belediyesine talimat vererek, yakınlarında bulunan Çardak Havaalanı'nı kullanıma kapatmalarını, enerji hatlarını kesmelerini, jeneratörleri devre dışı bırakmalarını söyledi.

        Talimat üzerine havaalanına giriş, belediye araçları, iş makineleriyle kapatılırken enerji hatları kesildi, jeneratörler çalıştırılmaması için tahrip edildi, piste iş makineleri konuldu, emniyet personeli tedbir aldı. Bu sırada durumu öğrenen ilçedeki halk da darbeye karşı durmak için havaalanına gitti.

        Havaalanı girişinde askeri araçların çevresini saran vatandaşlar, hareket etmelerini engelledikleri askerler silahlarını teslim edene kadar oradan ayrılmadı.

        - "Bize mi ateş edeceksiniz?"

        AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini üzerine AK Parti Denizli İl Başkanlığı binasına geçtiklerini, olayın seyriyle ilgili bilgileri vatandaşlarla paylaştıklarını, Çardak Havaalanı’ndaki gelişmelerden haberdar olunca bölgeye gittiklerini söyledi.

        Askerlerin uçaklarla Ankara ve İstanbul'a götürülerek darbe girişimine dahil edilmek istendiklerini belirten Tin, Çardak, Bozkurt ve Honaz belediye başkanları, parti teşkilatı girişimleri ve halkın desteğiyle havaalanı yolunun kapatıldığını, ilk etapta 125 askeri taşıyan araçların havaalanına girişinin engellendiğini bildirdi.

        Vatandaşın, polisin yanında yer alarak askerleri çevrelediğini aktaran Tin, "Orada itişmeler yaşandı. Vatandaşlarımız askerlere, 'bize mi ateş edeceksiniz, ananıza, bacınıza, kardeşinize?' diyerek, askeri intikali durdurdu." dedi.

        Valinin koordinasyonunda havalanının devre dışı bırakıldığını ve Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçaklarının piste inmesinin iş makineleri, kamyonlar ve özel arabalar piste bırakılarak engellendiğini anlatan Tin, vatandaşın desteğiyle askerlerin Ankara'daki darbecilerle birleşmesini engelledik. Vatandaşın inancı ve gücü, askeri darbenin önüne geçti." diye konuştu.

        - "Eğitime intikal ediyoruz"

        Tin, alınan bu önlemlerle havaalanına giremeyen askerlerin uzun bir süre burada beklediğini kaydederek, şöyle konuştu:

        "Kamyonların birindeki ere, 'Ne yapıyorsunuz, nereye gidiyorsunuz?' dediğimde, 'eğitime intikal ettiriyorlar' cevabını verdi. Erlerin darbeye gittiklerinden haberleri yok, eğitim amaçlı götürüldüklerini sanıyorlar. Rütbeli bir askerlerle konuştuğumuzda o da kendilerine verilen talimat gereği havaalanına geldiklerini, nereye gideceklerini bilmediklerini söyledi. 'Siz, burada halka rağmen bir yere gidemezsiniz, sizi burada tutacağız ve gerekli güvenlik güçlerine teslim edeceğiz' dedik. Çardak Havaalanı'nda, askerlerin Ankara'ya intikali engellenerek darbecilerin güçlenmesinin önüne geçildi, kumpas da engellenmiş oldu."

        Darbe girişimini FETÖ örgütünün tezgahladığı ve birçok dış güçlerin de desteklediği ve organize ettiğini ileri süren Tin, askeri darbe girişiminin önüne, vatandaşların inancı ve gücüyle geçildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve onun çağrılarıyla halkın meydanlarda kenetlendiğini vurguladı.

        Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da 11. Komando Tugayı'ndan çıkışları engellemek için belediyenin iş makineleri, kamyonları, itfaiye araçlarıyla barikat kurduklarını anlatarak, "Milletimiz de engellemeyi yapanlarla birleşerek, önemli bir duruş sergilemiştir. Tugayın çıkış yolunda araçlarımız halen duruyor, ama kısa zamanda kaldıracağız, milletimizin hizmetine sunacağız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler