Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) – Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile Karamanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

        Burdur Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliğini tehdit eden darbe girişimi karşısında, ahilik gelenek ve kültüründen gelen ve her zaman devleti ve milletinin yanında yer alan esnaf ve sanatkarların, hiç düşünmeden, canları pahasına, cesaret ve kararlılıkla, dimdik ayakta durduğunu bildirdi. Kalkan, "Esnaf ve sanatkarlarımız, demokrasiyi sahiplenme noktasında her zaman olduğu gibi tek vücut halinde ve sarsılmaz bir iradeyle bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaktır." dedi.

        Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan Vurgun ise her türlü cunta hareketine, darbe ve darbe girişimine ve Türkiye üzerinde oynanan her türlü oyuna karşı olduklarını kaydetti. Demokrasi, özgürlük ve parlamenter sistemden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Vurgun, açıklamasına şöyle devam etti:

        "Bu ülkemizin ve milletimizin birliğine yapılmış bir darbe girişimidir. Her türlü darbe girişimine karşı Türk milleti dimdik duracaktır. Hukukun üstünlüğüne, ulusal egemenlik ve anayasaya dayalı demokratik parlamenter sisteme, cumhuriyete sonuna kadar bağlı kalacağız."

        Karamanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Gökbayrak da esnaf teşkilatı olarak ihanet şebekelerine asla geçit vermeyeceklerini bildirdi. Ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini vurgulayan Gökbayrak, “Birlik ve beraberlik içerisinde, ulus olma bilinci içerisinde olacağız. Biz bir arada olduğumuz ve el ele tutuştuğumuz sürece bu memleketi top bile yıkamaz. Bir avuç çapulcuya, haine karşı vatanımızı terk edecek değiliz." açıklamasında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler