Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur'un Karamanlı ilçesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

        Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, ilçe kapalı pazar yerinde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türkiye tarihi için bir dönüm noktasının oluştuğunu belirtti.

        O gün, gözü dönmüş bir kısım cani teröristin, asker kıyafetleri içerisinde ülkenin birliğine, bütünlüğüne kastettiğini ifade eden Altun, şöyle konuştu:

        "Reisicumhurumuzun feraseti, hükümetimizin, Başbakanımızın dirayeti ve siz kahraman halkımızın desteğiyle darbe girişimini, kalkışmayı önledik. Devlet büyüklerimizin darbe girişimiyle ilgili uyarıları devam ediyor. Birliğimizi ve beraberliğimizi korunmak adına, onların söylediği zamana kadar her gece meydanlarda olalım. 'Buralarda bir şeyler olmaz' demeyelim. Bize yakışır şekilde meydanları her gece dolduralım. İnanın eninde sonunda bu işin tamamen kökü kazınacak ve bundan sonra kimse milli iradeye, vatandaşın istek ve kararlarına karşı çıkamayacak hale gelecek."

        Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu da demokrasiye sahip çıkan MHP ve CHP liderleri ile partililere de teşekkür etti.

        Olayın ilk dakikalarından itibaren halkın "Gün, birlik ve beraberlik günüdür" diyerek meydanlara indiğini vurgulayan Selimoğlu, şunları kaydetti:

        "Türk askeri asla millete silah doğrultamaz. Millet, egemenlik hakkını asla işgalcilere teslim etmeyecek. Bedeli ne olursa olsun asla ülkeyi darbe teşebbüsü yapanlara teslim etmeyeceğiz. Hangi siyasi düşünceye sahip olursak olalım bu vatan, millet, devlet, bayrak hepimizin. Allah, vatanımıza milletimize zarar vermek isteyenlere fırsat vermesin. Demokrasimize ve vatanımıza sahip çıkma adına, Fetullahçı Terör Örgütü temizlenene kadar tüm ülke genelinde temizlik çalışması sürdürülecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler