Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS / NİĞDE (AA) - Sivas ve Niğde'de toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

        Vatandaşlar ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Sivas Valiliği önünde toplandı. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Kent meydanında çadır kuran vatandaşlardan ailesiyle demokrasi nöbetini sürdüren Tuğba Karapınar, 6 gündür kent meydanında olduklarını belirterek, "Devletimizin her zaman yanındayız. Cumhurbaşkanımız 'Buradan gidin, meydanları bırakın' diyene kadar burada olmaya devam edeceğiz. Kaç gündür sokak ortasında yatıyorduk. Şimdi çadır kurduk sabaha kadar buradayız, nöbetteyiz." diye konuştu.

        Tuncay Seylan da "Allah'ın izniyle ülkemizi kimseye parçalatmayacağız. Arkamızda bu halk, bu güzel insan olduktan sonra hiç kimse bizi yıkamaz." ifadesini kullandı.

        Kent meydanındaki nöbete, görme engelli vatandaşlar da destek verdi.

        - İlçeler

        Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Yunus Demir, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ve diğer protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte ellerinde Türk bayrakları eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden, Gülsu Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

        Kangal İçesinde darbe girişiminin püskürtülmesi nedeniyle dua ve tekbirler arasında şükür kurbanı kesildi.

        Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen programa, Kaymakam Sinan Aşcı, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ile diğer ilgililer katıldı.

        Belediye Başkanı Öztürk, "Bu bütünlük olduğu müddetçe vatanımıza hiçbir güç karşı koyamayacaktır." dedi.

        Divriği ilçesinde de vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü. Sivas Belediyesi mehter takımı konser verdi.

        Demokrasi nöbetine, Kaymakam Mehmet Nebi Kaya ve İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çakırtaş da katıldı.

        - Niğde

        Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

        Tekbir getiren ve slogan atarak alanı dolduran yaşlı, genç ve çocuklar, ellerinde Türk bayraklarıyla çalınan marşlara eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler