Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine Avukat Mehmet Altun tarafından 100 kişilik modern kız öğrenci yurdu yaptırılacak.

        Boğazlıyan Belediye Başkanı Erdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni devlet hastanesi karşısına arsası belediye tarafından tahsis edilen 100 kişilik kız yurdu yapılacağını söyledi.

        Belediye Başkanı Erdal, güzel yatırımın Boğazlıyan'a hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu vurguladı.

        100 kişilik kız öğrenci yurdu için temel kazı çalışmalarının başladığını belirten Erdal, "Sağolsun Avukat Mehmet Altun'un himayesinde barınma sıkıntısı çeken kız öğrencilerimizi burada barındıracağız. Hayırseverimiz annesinin hayrına yaptırıyor. Bu yılın sonu veya önümüzdeki yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor," dedi.

        Kız öğrenci yurdunun tüm finansmanının hayırsever tarafından karşılandığını ve yapımı tamamlandıktan sonra Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceğini söyleyen Erdal, "Arsa ise Boğazlıyan Belediyesinin 3 bin 100 metrekare yurt alanımız var, tabi bunun içerisinde sosyal alanlar, araç parkları ve yeşil alanları da kattığımız zaman çok güzel ve mükemmel modern bir yurt ortaya çıkacak." diye konuştu.

        Avukat Mehmet Altun ise, Boğazlıyan'a kız öğrenci yurdu için ilk çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

        Yurdun yapılmasına maddi ve manevi olarak her türlü desteği vereceğini dile getiren Altun, şöyle konuştu:

        ''Bunun gibi 6-7 tane eser yaptırdım Allah'ın izniyle. Hakkari Yüksekova'da yaptırdığım okul üst üste 2 yıldan bu yana birinci çıkarıyor ve okul dimdik ayakta. Bunun yanı sıra orada halkın çok büyük desteğini gördüm. Sonra Kayseri'de okul yaptırdım. Boğazlıyan'a. Burada genç yaştayken kaybettiğim annemin adını yaşatacak olan güzel bir kız yurdu yapmayı düşündüm. Çok modern güzel bir kız öğrenci yurdu yaptırarak halkımızın hizmetine sunmak için geldim. Boğazlıyan'ımız için hayırlı uğurlu olsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler