Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Maçka'daki terör saldırısı ile ilgili operasyon çok seri şekilde devam ediyor, inşallah netice alacağız." dedi.

        Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde bölücü terör örgütü mensuplarının Maçka ilçesinde polis noktasında ilin güvenliğini sağlamakla görevli polislere saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, saldırıda 3 polis memurunun şehit olduğunu anımsattı.

        Pırıl pırıl üç gencin, aslan parçasının şehit düşmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Yavuz, "Şehit polislerimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Yaralı polis memurlarımıza ve sivil vatandaşımıza da şifa temenni ediyorum. Maçka'daki terör saldırısı ile ilgili operasyon çok seri şekilde devam ediyor, inşallah netice alacağız." diye konuştu.

        Vali Yavuz, sosyal medyada kasıtlı ve maksatlı, asılsız haberler yer aldığına dikkati çekerek, bu tür gerçek dışı olayların sıkıntı yarattığını vurguladı.

        "Falanca yerde bir patlama olmuş, silahlı çatışma olmuş" gibi ortaya atılan iddialara vatandaşların itibar etmemesini isteyen Yavuz, şunları kaydetti:

        "Kamu düzeni ve güvenliği açısından bu ilin en yetkili kişisi benim. Eğer öyle bir hadise olursa önce benim haberim olur. İlk müdahale emrini ben veririm. Vatandaşın bilgi alma hakkına da en çok ben sahip çıkarım. Trabzon insanını bilirim, 'devlet' denildiği zaman akan su durur. Ben devlet isem, benim açıklamamdan başka hiçbir açıklamaya itibar edilmemeli. Kim çıkarırsa çıkarsın, vali olarak benim açıklamam olmadıkça bu tür bilgilere itibar edilmemeli."

        Yavuz, milletin moralini bozacak türden haberlerin kasten çıkarıldığına işaret ederek, "Vatandaşın güvenliğinin, kamu düzeninin sağlanması benim sorumluluğumda. Ben polisimle askerimle ve vatandaşlarımızın desteğiyle bunu sağlarım. Önümüzdeki günlerde de hiçbir şekilde bu tür haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Maçka'daki saldırı sonrasında çok sayıda aslı olmayan iddialar ortaya atıldığını aktaran Yavuz, "Neler uyduruldu neler. Oradaki yetkili arkadaşlarımızla ve sonrasında bakanlarımızla istişareler yaptık, tedbirlerimizi aldık ve valiliğimizin internet sitesinden halkımıza gerekli açıklamayı yaptık. Doğrusu budur, sistem budur. Vatandaşlarımız en doğru bilgiye bu sistemle ulaşabilir." ifadesini kullandı.

        Maçka ilçesinde meydana gelen terör saldırısında polis memurları İbrahim Akın (23), Ramazan Donat (25) ve Çağdaş Tamkoç (28) şehit olmuş, polis memurları Refik Can, Musa Aydın, Mehmet Yumşak ve Mustafa Yılmaz ile vatandaşlardan Duygu Balşeker yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler