Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'nın Derbent ilçesinde halkın demokrasi nöbeti için toplandığı meydana "15 Temmuz Milli İrade Meydanı" isminin verilmesi kararlaştırıldı.

        Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Meclisinin son günlerdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplandığını söyledi.

        Toplantıda oy birliği ile alınan meclis kararı ile ilçe meydanının adının "15 Temmuz Milli İrade Meydanı" olmasına karar verildiğini ifade eden Belediye Başkanı Acar, şunları kaydetti:

        "Toplantıda, ayrıca meclis üyelerimiz ortak bir bildiri imzalayarak 'Darbeye hayır' mesajı vermiştir. Derbent Belediye Meclisi üyelerimiz, bildiride aramızdaki görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak bu vahim darbe girişimine karşı demokrasimizin yanında olduklarını belirtmişlerdir. Darbelerin ne gerekçe olursa olsun özgürlüklerin kısıtlanması veya milli iradenin yok sayılması demek olduğunu biliyoruz. Darbenin, her türlü antidemokratik hareket ve şiddetin karşısındayız. Demokrasinin, insan haklarının, hür basının ve özgür siyasetin ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Darbe girişimine karşı vatanını canı pahasına savunan ve hayatlarını kaybeden şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, geride kalanlara başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler