Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Kale ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik bir dernek ile 2 öğrenci yurduna düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 2 yurt müdürü tutuklandı.

        Kale Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 zanlıdan yurt görevlisi 3'ü, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

        Mahkemeye çıkarılan Hacı Havva Üstek Kız Öğrenci Yurdu ve Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Erdem ile Cevher Paşa Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim Karaca, "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütüne finansal destek sağlamak", "terör örgütü propagandası yaparak eleman yetiştirmek" ve "devletin birliğini bozmak" suçlarından tutuklandı.

        Kız yurdu görevlisi Hülya E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kale ilçesinde dün, Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Dayanışma Derneği, Cevher Paşa Erkek Öğrenci Yurdu ile Hacı Havva Üstek Kız Öğrenci Yurdunda örgüte finansal destek ve eleman kazandırıldığı gerekçesiyle arama yapılmıştı. Operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda dosya, hard disk, Fetullah Gülen kitabı ve askeri kamuflaj ele geçirilmişti. Bazı belgelerin de kazan dairesinde yakıldığı tespit edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler