Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerine yönelik "hücre evine" gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen polis memuru Engin Yılmaz'ın, Kars'ın Arpaçay ilçesindeki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

        Polis ve sağlık ekiplerinden oluşan heyet, şehit polis Yılmaz'ın Arpaçayı ilçesinde ikamet eden ailesine acı haberi verdi. Şehadet haberinin alınmasının ardından Yılmaz ailesinin evi ve bulunduğu mahalleye Türk bayrakları asıldı.

        Emekli öğretmen baba Ömer Yılmaz ve diğer aile üyeleri, mahallede kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

        Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ergani'de oğlunun da şehit olduğu olayı, televizyondan haber aldığını söyledi.

        Bunun üzerine hemen diğer oğlunu aradığını belirten Yılmaz, "O anda pencereye baktım ve polislerin geldiğini gördüm. 'Tamam biz de bu şehadet suyunu içtik' dedim. Bize de nasip oldu ne yapalım." şeklinde konuştu.

        - Darbe girişimi nedeniyle Ergani'de kalmış

        Oğlunun, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi öncesi İstanbul'a tayinin çıktığını ancak olay nedeniyle yeni görev yerine gidemediğini vurgulayan Yılmaz, "Çocuğun aslında tayini çıkmıştı, bu darbe girişimi oldu tayinler durduruldu. Tayini İstanbul'a çıkmıştı ama nasibi böyleymiş. İkinci şarkını bile tamamladı. Bu şehadet suyunu içtik. Biz yandık başkaları yanmasın. Bu son olsun memleketimiz için vatanımız sağ olsun ne diyelim. Vatanımız sağ olsun, ne yapalım vatan sağ olsun." dedi.

        Şehit Yılmaz'ın cenazesinin, Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından Kars'a gönderileceği ve yarın öğle vakti Arpaçay'da toprağa verileceği öğrenildi.

        Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 3 polis şehit olmuş, bir polis yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler