Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde, darbe girişimi karşısında birlik ve beraberlik mesajı vermek maksadıyla bir toplantı düzenlendi.

        Atatürk İlkokulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Toprakkale Kaymakam Mehmet Maraşlı, milli iradeye yönelik her türlü darbe girişimini kınayarak, milletin darbe girişimine karşı canını ortaya koyarak girişimi sonuçsuz bıraktığını söyledi.

        Darbe girişiminin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak geçeceğini belirten Kaymakam Maraşlı, şöyle konuştu:

        "Devletimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin içine çöreklenmiş bir grup hainin devlete karşı kalkıştığı saatler yaşadığı gözlerini kan bürümüş, akıl ve izandan yoksun caniler bu milletin vatan savunması için kendilerine emanet ettiği silahları, bu vatan evlatlarının, tesislerinin üzerine atmaktan çekinmeden vatan evlatlarını hunharca katlettiler. Millet iradesini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Kalkışmanın defedildiği 16 Temmuz sabahı ise demokrasi bayramı olarak anılacaktır. Kahramanlarımızı minnet ve şükran ile anıyorum. Aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Yurt çapında gerçekleşen bu asil duruş Toprakkale'mizde de en vakur şekilde yaşandı. Siyasi fikir ve parti ayrımı mülahazası düşünülmeksizin Toprakkale'miz, Osmaniye'mizde tek vücut oldu. Toprakkale tarihinin hiçbir döneminde ihanete geçit vermediği gibi, bugün de yarın da vermeyecektir."

        Toplantıya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yavuz Demirtaş, Belediye Başkanı İbrahim Demirci, İlçe Emniyet Amiri Abdullah Oğul, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Yılmaz, Tüysüz Belde Belediye Başkanı Veli Fidan, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler