Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

        Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ile darbe girişimine tepki gösterdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yatsı namazını kılan vatandaşlara kavurma, süt ve lokma ikram edildi.

        Meydandaki vatandaşlara telefon bağlantısıyla seslenen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, herkesin gelecekteki nesillere bırakacakları destansı bir mazisi olduğunu söyledi.

        Merhum Başbakan Adnan Menderes'i idam ettikleri zaman vatandaşların hiçbir şey yapamadığını belirten Topçu, "Turgut Özal'a kastedildiği zaman biz de birşey yapamadık ama Türkiye Cumhuriyeti'ne 15 Temmuz'da yapılan kasıtta Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle meydanlara döküldük. Zalimin tankının, topunun ve tüfeğinin önünde şerefle kanımızı akıttık." diye konuştu.

        Topçu, daha sonra şair Abdurrahim Karakoç'un "Dava Felsefem" şiirini okudu.

        Burdur Valisi Şerif Yılmaz da bugüne kadar kentte FETÖ ile bağlantısı olan 327 kamu görevlisinin açığa alındığını anlattı.

        - 90 yaşındaki kadın eşeğiyle "demokrasi nöbetinde"

        Karamanlı ilçesinde de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, ilçe meydanında bir araya geldi.

        Yürüyemediği için meydana eşeğiyle gelen 90 yaşındaki Emine Özcan, dikkati çekti. Televizyondan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını duyduğunu söyleyen Özcan, demokrasi nöbetine katılmak istediğini ancak yaşlı olduğu için yürüyemediğinden ancak eşeğiyle gelebildiğini anlattı.

        Alanda kendisini karşılayan Kaymakam Yusuf Altun, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Tarran Güney ve Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu ile konuşan Özcan, "Ölenlerimize çok üzüldüm. Şehitlerimizin olduğunu televizyonlardan duydum. Buraya şehitlerimiz için geldim." diye konuştu.

        Zaman zaman duygulanarak gözyaşlarını tutamayan yaşlı kadını Kaymakam Altun ve yanındakiler teselli etmeye çalıştı.

        Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, ilçenin en yaşlılarından Emine Özcan’ın ilk sözlerinin "Evladım, vatanımıza sahip çıkın." olduğunu belirterek, herkesin duygulandığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler