Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde Denizli'de 897 kamu personeli açığa alındı, gözaltına alınan 536 kişiden 71'i ise tutuklandı.

        Denizli Valiliğinden alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan soruşturmada, Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanlığında, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'la birlikte 108'i rütbeli, 410'u asker 518 kişi gözaltına alındı. Tuğgerenal Özbakır ile 53'ü rütbeli 54 asker tutuklandı. Firar eden Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir ise aranıyor.

        Denizli Valiliğinde 4 vali yardımcısı ile 2 kaymakam açığa alındı. Açığa alınan 2 vali yardımcısı ile 2 kaymakam gözaltına alındı.

        İl Dernekler Müdürlüğünde bilgisayarların harddisklerini bozmaya çalıştığı belirlenen bir personel de tutuklandı.

        Denizli Adliyesinde yürütülen soruşturma kapsamında ise 23 hakim ve savcı açığa alındı. Yargı mensuplarından 4'ü tutuklandı, 19 hakim ve savcı hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

        Denizli Emniyet Müdürlüğünde 10 müdür, 5 emniyet amiri, 3 komiser, 8 komiser yardımcısı, 4 başpolis, 33 polis memuru, 2 sivil memur açığa alınırken, 6 müdür, 3 emniyet amiri ve 2 komiser yardımcısı gözaltına alındı. 11 emniyet personeli, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

        Pamukkale Ünivesitesinde görevli 23 akademik ve 19 idari personel açığa alındı. Denizli Müftülüğünde 22 din görevlisi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ile 2 personeli açığa alındı. Denizli Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ile 5 müdür ve 12 vergi dairesi personeli görevden uzaklaştırıldı.

        Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 13 müdür, 628 öğretmen, 15 eğitim uzmanı ve 13 personel açığa alındı. Güney Ege Kalkınma Ajansında (GEKA) 3 müdür ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu görevlerinden alınırken, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğünde 2 mühendis ve 5 personel, Denizli Büyükşehir Belediyesinde 15 personel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde 2 eğitim uzmanı, Meteoroloji İl Müdürlüğünde 1, Orman Bölge Müdürlüğünde 2 personel, Türkiye Elektrik İletim AŞ Bölge Müdürlüğünde 2 başmühendis, TCDD Gar Müdürlüğünde 1, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğünde 6 uzman ve 3 personel, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde 1 tabip ve 11 personel, Çardak Hava Limanı Müdürlüğünde 9 personel açığa alındı. Halk Sağlığı ve Ziraat Bankasında görevli 1'er personel de gözaltına alındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler