Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

        Kahramanmaraş'ta, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için kentin farklı noktalarından demokrasi nöbetinin tutulduğu alana gelen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ'yü ve darbe girişimini protesto ediyor.

        Andırın ilçesinde Hükümet Konağı önünde nöbet tutulan alana tekerlekli sandalyesiyle gelen engelli Sümeyye İnekçi, 10 gündür "vatan" nöbetine destek veriyor.

        İnekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel Türkiye'de nefes almalarını önce Allah'a sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a borçlu olduklarını belirtti.

        Demokrasi nöbetinin başladığı günden bu yana her gün tekerlekli sandalyesiyle alana destek vermek için geldiğini dile getiren İnekçi, herkesi demokrasiyle destek vermeye davet etti.

        Engelinin vatanı korumaya engel olmadığını vurgulayan İnekçi, şunları kaydetti:

        "Ben bedensel özürlüyüm, vatanımızın ve milletimizin arkasında durmaktayım. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan Allah razı olsun. Biz vatandaşlarımızın arkasında durdu ve her zaman destek çıktı. Allah, devletimize ve milletimize hiçbir şekilde zeval vermesin. Ben bedensel özürlü olarak daima arkasındayım. İnşallah bu günleri güzel bir şekilde atlatacağız. Ne olursa olsun tüm engelli arkadaşlarımı da davet ediyorum. Herkes devletimiz için milletimiz için burada bulunsun."

        İnekçi, kendisinin engelli olmasına rağmen nöbete geldiğini, vatanını seven herkesin de buraya gelebileceğini sözlerine ekledi.

        Kahramanmaraş'ta, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, kent meydanında demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

        Demokrasi nöbetine katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye'deki vatandaşların demokrasiye ne kadar sahip çıktığını tüm dünya halklarının gördüğünü söyledi.

        Türklerin İstiklal Savaşı'nda tüm dünyaya örnek olduğunu hatırlatan Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu cuntacı askerlere karşı duruşumuzla şu anda dünyanın birçok yerinde, cuntanın işgali altında olan ülkeler var. O ülkelere inşallah örnek olacağız. Artık Türk demokrasisi çok önemli bir sınav verdi. İnşallah Allah’ın izniyle daha güçlü hale geleceğiz. 15 Temmuz Türk tarihinin en önemli günlerinden bir tanesidir. Cumhurbaşkanımız başta olmaz üzere, vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte hamdolsun bu cuntacıların darbe girişimini püskürttük. Ama şimdi daha çok uyanık olacağız. Öyle bir tavır koyacağız ki artık buna cesaret edemeyecekler inşallah."

        Demokrasi nöbetine Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Esnaf Odalar Birlik Başkanı Ahmet Kuybu ve vatandaşlar katıldı.

        - Malatya

        Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar ailece demokrasi nöbeti tutuyor.

        Valilik önünde kurulan sahnede Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımının marşlarına eşlik eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hoparlörden verilen konuşmalarını dinliyor.

        Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar ara ara tekbir getiriyor. Bazı vatandaşlar çocuklarını yere serdikleri kilimlerin üzerinde uyutarak nöbetlerine devam ediyor.

        Kısmi olarak trafiğe kapatılan İnönü Caddesi'ndeki vatandaşlar da zaman zaman gruplar halinde yürüyüş yaparak Erdoğan lehine sloganlar atıyor.

        - Şanlıurfa

        Şanlıurfa'da, Haliliye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar, birlikte Yatsı Namazı kıldı.

        Katılımcılar, daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü FETÖ aleyhinde sloganlar attı. Çocuk ve kadınların fazla olduğu gösterilerde vatandaşlar, darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

        Kur'an-ı Kerim'in okunduğu etkinlikte Abdurrahman Önül, çeşitli ilahiler seslendirdi.

        Öte yandan, yollarda da çok sayıda vatandaş araçlarıyla konvoylar oluşturdu. Araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atan vatandaşlar, darbeciler aleyhinde sloganlar attı.

        Bu arada Siverek ilçesinde düzenlenen etkinlikte Grup Dergah ilahi konseri verdi. Ceylanpınar ilçesindeki etkinlikte ise belediyeye ait hizmet araçları, darbe girişimine tepki olarak şehir turu attı.

        - Kilis

        Kilis Valiliği ve Belediyesinin çağrısı üzerine Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, darbe karşıtı sloganlar atıp tekbirler getirdi. Kentin farklı noktalarında toplanan şoförler konvoy oluşturdu. Kamu binaları ve evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

        Meydanda toplananlara Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Abdulhamithan Geçici Eğitim Merkezi ile iş adamları Halil Dere, Mehmet Dere ve Mehmet Karlangıç lahmacun, lokma tatlısı, meyve suyu gibi çeşitli ikramlarda bulundu. Valilik tarafından kurulan "Demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

        Belediye tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin basılı olduğu tişörtler dağıtıldı. Yaz Kur'an kursu öğrencileri de hazırladıkları oyunları sergiledi.

        - Gaziantep

        Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla FETÖ terör örgütüne lanet okuyup, darbe girişimini protesto etti.

        Mehter takımının marşlar çaldığı meydana çocuklarıyla gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hoparlörden okuduğu şiirleri göz yaşlarıyla dinledi.

        Kur'an-ı Kerim'in okunduğu etkinlikte vatandaşlar tekbir getirip FETÖ aleyhine sloganlar attı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler