Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl ve Siirt'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkilerini sürdürüyor.

        Bingöl Merkez Saat Kulesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, "Milli İrade İçin Demokrasi Nöbetindeyiz" yazılı pankart açarak, AK Parti İl Teşkilatı binası önünde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara destek verdi.

        AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetine katılan herkese teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir talimatına kadar nöbeti sürdüreceklerini söyledi.

        Devletin cuntacı darbecilere ve işbirlikçilerine gereken cezayı vereceğini kaydeden Seven, şunları söyledi:

        "Her zaman darbelere karşı dik duran Bingöllüler, bundan sonra da dik durmaya devam edecektir. Gündüz işimize bakacağız, akşam da demokrasi nöbetini tutacağız."

        - Siirt

        Siirt'te siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine Valilik önünde toplanan binlerce vatandaş, "demokrasi nöbeti" tuttu.

        Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı.

        AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimi sırasında tekrardan Çanakkale ruhunu yaşadıklarını belirtti.

        Demokrasiye, milli iradeye ve Recep Tayyip Erdoğan'a inandıklarından dolayı meydanları doldurduklarını ifade eden Çalapkulu, şöyle konuştu:

        "18 Mart Çanakkale Savaşı sırasında, Türkiye'nin değişik yerlerinden vatanının bir karış yerini vermemek için Çanakkale'ye giden o şanlı şehitler var ya onların yaşadığını biz yaşadık. Onların biraz daha modernini yaşadık. Allah aşkına kimin kalbinde zerre korku vardı? Olmadı olmayacak da işte Çanakkale’deki kardeşlerimiz de öyleydi. Bu şerefli millete zilleti layık gören o güruha öyle bir tokat attık ki inşallah kıyamete kadar bize yan gözle bakamayacaklar. İnşallah daha buradayız, bu meydanları boş bırakmayacağız çünkü bu meydanlar boş kaldıkça, başkaları kendi araçlarıyla gelip doldurmaya çalışıyorlar. Devletin imkanlarıyla, devletin silahlarıyla, bizim vergilerimizle, aldıkları maaşlarla buraya geldiler. Onları bize karşı kullanmaya çalıştılar. Onlar aslında güçlü olduklarını sanıyorlardı ama yanıldılar çünkü Allah kimin yanındaysa güç onlardaydı ve elhamdülillah gördüğünüz gibi güç bizden yana."

        Etkinliğe katılan Suriyeliler de Türkiye için dua etti. Bazı vatandaşlar Kızılay çadırında Kur'an okuyarak darbelerin bir daha yaşanmaması için dua etti.

        Ellerinde Türk bayraklarıyla Güres Caddesi üzerinden yürüyüş yapan kalabalık grup, ardından tekrar Valilik önüne gelerek nöbet tutmaya başladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler