Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Borçka'da doğal afetlerde evi zarar gören 102 aile için yaptırılan afet konutları, kurayla hak sahiplerine teslim edildi.

        Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu (MYO) konferans salonunda yapılan kura çekimine, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Acarlar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ardıç, AK Parti Borçka İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, muhtarlar ve hak sahipleri katıldı.

        Kaymakam Örnek, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, çok afete maruz kalan bir bölgede görev yaptıklarını belirterek, "Sizler de bu bölgede yaşıyorsunuz. Tüm bu afetlere rağmen bu yatırımları yapabilen, geçtiğimiz hafta cuma günü terör örgütü tarafından darbe girişiminde bulunmasına rağmen böyle yatırımları yapabilen devletimize Allah zeval vermesin diyorum." dedi.

        Borçka'da göreve geldiği günden bu yana iki büyük afet yaşandığını anımsatan Örnek, "1980 yılından bu yana mağdur olmuş ailelerin, bugün kurayla dairelerinin numarasını ve katları belirlendi. Anahtar teslim töreninde inşallah çok daha fazla katılımlı bir program düşünüyoruz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun, tekrardan Allah devletimize zeval vermesin. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Kemal Şenlioğlu ise Borçka'da İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca yaptırılan 102 konutun noter huzurunda kura çekiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

        Şenlioğlu, Mart 2014'te temeli atılan 102 konutun birkaç hafta içerisinde gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından hak sahiplerine anahtarlarının teslim edileceğini kaydetti.

        Borçka Noter Vekili Murat Çorbacı'nın bilgilendirmesinin ardından 102 konut için kura çekimi yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler