Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'un Yomra ilçesindeki bir caddeye FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Sedat Kaplan'ın adının verilmesi kararı alındı.

        Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Yomra Belediyesinin, 15 Temmuz demokrasi şehidi olan Sedat Kaplan'ın adının yaşatılmasına karar verdiğini ifade etti.

        Sedat Kaplan'ın kanser tedavisi için Ankara'da bulunduğunu vurgulayan Sağıroğlu, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz darbe girişimi gecesi ise kaldığı otelden çıkarak, AK Parti İl Başkanlığı önünde darbeciler tarafından silahla vurularak şehit edilmişti. Demokrasimize ve milli irademize sahip çıkan bu kardeşimizin ismini ilçemizde yaşatma kararı aldık. Daha önce Salih Dursun 24 caddesi olarak isimlendirdiğimiz caddemizin adını Sedat Kaplan Caddesi olarak değiştireceğiz. Konuyu Eylül ayı meclisinde meclis üyesi arkadaşlarımızla değerlendirip karara bağlayacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler