Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda, SODES projelerinde usulsüz şekilde kredi aldıkları belirlenen 11 kişi'den, 5'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Patnos Eğitim Sever Öğretmenler Derneği (PESÖDER) bünyesinde görev aldıkları süreçte, mensubu oldukları FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün yararına usulsüz şekilde SODES kapsamında kredi aldıkları tespit edilen 11 şüphelinin yakalanmasına yönelik Şanlıurfa, İstanbul, Yozgat, Çorum, Adana ve Burdur'da operasyon düzenlendi.

        Operasyonlarda, Patnos'ta M.R, M.Ş.Ç, Yozgat'ta B.Ş, Çorum'da H.I, Adana'da M.D, Şanlıurfa H.Ş. ve Burdur'da S.Ü. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda doküman ile dijital materyal ele geçirildi.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.R, M.Ş.Ç, B.Ş, H.I. ve M.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, H.Ş. ve S.Ü. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Ekipler, gözaltı kararı bulunan 4 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler