Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Muhterem İnce, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu olay, milletimizin milli değerlerine karşı bir sahiplenişi, kardeşliği, birlik ve beraberliği ortaya koydu." dedi.

        Artvin Valisi İnce, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz günü önemli bir badire atlattığını belirtti.

        Vali İnce, "Milletimize, devletimize, cumhuriyetimize, Cumhurbaşkanımıza, TBMM'ye karşı bir saldırı ve kalkışma ile karşı karşıya kaldık. O günden beri olanlar ortada. Böyle bir durumla hiçbir Türk evladı karşılaşmak istemezdi." dedi.

        Türk vatandaşlarının vergisi ile alınmış silahın, tankın, tüfeğin kendisine doğrultulmasını hiçbir milletin tahayyül bile edemeyeceğini vurgulayan İnce, bunu milletin zaman geçtikçe daha iyi anladığını ifade etti.

        İnce, milletin bu durumdan çok büyük dersler alması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

        "Buradan alacağımız derslerle geleceğimizi en iyi şekilde şekillendirmeliyiz. Bu hainlere, darbecilere hiçbir şekilde fırsat verilmemeli. Bu vesile ile bunlara destek verenlere, katkıda bulunanlara da en büyük cezalar verilmelidir. Devletimiz büyüktür ve gerekeni yapacaktır. Milletimiz, duyarlılığını göstermektedir. Ben özellikle Artvinli hemşehrilerimize bu konuda teşekkür ediyorum. Duruşları ve davranışları ile bunların yanında olmadıklarını, sonuna kadar karşı olduklarını hep beraber gördük."

        Darbe girişimi gecesini, hiç kimsenin yaşamak istemediği bir gece olarak niteleyen İnce, "O geceyi hiç birimiz yaşamak istemezdik. Ama yaşadık. Milletimizin dirayeti ve azmiyle bunu püskürttük ve bugün bu noktaya geldik. Bu anlamda bu hain gruba, terör örgütüne destek verenlere müsamahakar davranmamalıyız. Darbe girişiminde bulunanları kınayalım, nefret ve şiddetle bunlara karşı olduğumuzu koordinasyon kurulunun üyeleri olarak da imza altına alalım istiyorum." şeklinde konuştu.

        Vali İnce, darbe girişimi esnasında ülkenin her yerinden olduğu gibi Artvin'den de şehitler olduğunu anımsatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

        "Bu olay milletimizin milli değerlerine karşı bir sahiplenişi, kardeşliği, birlik ve beraberliği ortaya koydu." ifadesini kullanan İnce, şunları kaydetti:

        "İktidarı, muhalefeti, bürokratları, siyasetçileri, köylüsü kentlisi ile bütün milletimiz bir araya geldi ve 'ben ülkemi kimseye yedirtmem.' dedi. Bu açıdan baktığımızda çok güzel bir davranış. Bizim milletimize has bir davranış. Büyük acı yaşadığımız günlerde bu da bir gurur kaynağı oldu."

        Vali Yardımcısı Önder Coşğun, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile yatırımcı kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürlerinin katıldığı toplantıda, kentte yürütülen projeler hakkında sunum gerçekleştirildi.

        Toplantı, İl Koordinasyon Kurulu üyelerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını belirten tutanağı imzalamalarının ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler