Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmada Şarkikaraağaç, Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde 12 öğretmen ile Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde (MAREM) görevli 7 personel gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturmada, Şarkikaraağaç'da 5, Yalvaç'da ise 7 öğretmeni gözaltına aldı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

        MAREM'de de 5'i mühendis 7 kişi gözaltına alındı.

        Öte yandan, Yalvaç ilçesinde FETÖ'nün darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturmalarda bir savcı, iki hakim, iki din görevlisi, altı öğretmen, bir polis memuru, iki iş adamının aralarında bulunduğu 16 zanlı tutuklandı. Gözaltına alınan 30 öğretmen ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler