Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop, Amasya ve Kastamonu'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

        Sinop'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

        Vali Kemal Cirit, burada yaptığı konuşmada, devletin şu an millete silah çevirenleri bir daha çeviremeyecek duruma getirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

        Başta FETÖ olmak üzere bütün ayrılıkçı terör örgütlerinin ilelebet yok edilmesi mücadelesi içinde olduklarını ifade eden Cirit, şöyle konuştu:

        "Olağanüstü hal (OHAL) vatandaşımıza değil ama onlara dokunacak. Bu sorumluluktan kaçamayacaklar. Hukuk önünde bu milletin 7 yaşındaki çocuğuna, 77 yaşındaki dedesine hesap verecekler. Bugün onlara destek olan hangi kurumda, hangi ortamda, hangi STK'da kimler varsa adil davranarak hukuk önüne çıkartılmaları için her tür gayreti göstermekteyiz. Ordu, polis, jandarma bizim ancak onların içinden çıkan hainler bu milletin evladı değil. Bu millete ihanet edenler bu milletin evladı hiçbir zaman olamazlar."

        Etkinlikte bazı kamu kuruluşları vatandaşlara yiyecek ve içecek ikram etti.

        - Kastamonu

        Kastamonu'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

        Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen toplu hatim duasını dinledi.

        Meydanda kurulan dev ekranda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı slayt gösterisini izleyen vatandaşlar, sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi. Alanda toplanan vatandaşlara Kastamonu Belediyesi tarafından su ve çay ikram edildi.

        - Amasya

        Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

        Yavuz Selim Meydanı'nda 14 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, Amasya Belediyesi mehter takımının seslendirdiği kahramanlık türkülerine, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

        Darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, "Vatan sana canım feda", "Recep Tayyip Erdoğan", "FETÖ'ye idam", "Millet burada, FETÖ'cüler nerede" sloganları attı.

        Demokrasi nöbetine, Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydandakilere belediye ile çeşitli firmalar tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler