Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Eğirdir ilçesinde ilk kez 1200'lü yıllarda kurulmaya başlanan ve bölgedeki köylüler ile yörüklerin ürünlerini satmak için bir araya geldiği Pınar pazar yeniden açılacak.

        Eğirdir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bağarası Mahallesindeki mesirelik alanda kurulan tarihi Pınar Pazarının 1200'lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğunun tahmin edildiği belirtildi.

        Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanı sıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü lezzetlerinde yer aldığı açıklamada, şöyle denildi:

        "Eğirdir ilçesinde her yıl yaz sonunda kurulan tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini sürdürüyor. Meyveden sebzeye, zücaciyeden giyim eşyasına bir çok ürünün satıldığı pazar, Eğirdir'e 7 kilometre uzaklıktaki Bağarası mahallesindeki mesirelik alana kuruluyor. Her hafta pazar günleri kurulan pazarda geçmişte günde 3 bin civarında keçi ve koyun satılırken, pazar yöredeki dağ köylerinde yaşayan yörükler için buluşma yeri işlevini görüyor. 31 Temmuz'da açılacak pazar, ekim ayının sonuna kadar faaliyette kalacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler