Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Daday ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek amacıyla "Demokrasi konvoyu" düzenlendi.

        3 bin 300 nüfuslü ilçede 500'ü aşkın araçla yapılan konvoyuna vatandaşlar, otomobilleri, kamyonları, iş makineleri, traktörleri ve tırlarıyla iştirak etti.

        Araçlarına "Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, ortak kaygımız vatan", "Damarlarımızdaki asil kan ihanete dur dedi" yazan pankartlar asan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

        Konvoyun ardından ilçe girişinde kurbanlar kesildi.

        Polis aracının megafonundan vatandaşlara seslenen Daday Kaymakamı Süleyman Polat, "Bu konvoy inşallah onların gönüllerine bir korku salacaktır. Bu nazlı hilal dalgalanacak, buna kimse mani olamayacak. Allah bir daha böyle ahmakça kalkışmalara fırsat vermesin." dedi.

        Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ise 3 kilometre uzunluğunda araç kuyruğunun oluştuğunu söyledi.

        Taş, darbe girişimini kınadığını belirterek, "Bizler demokratik ülkenin evlatlarıyız. Çanakkale ruhu burada, Atatürk'ün çizmiş olduğu demokratik, laik Türkiye'nin evlatları burada. Bu darbe girişimine hepimiz kardeşçe cevabımızı verdik." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler