Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden 8'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kaynarca Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince farklı adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, kapatılan Kaynarca Eğitim, Kültür ve Kişisel Gelişim Derneği Başkanı Bünyamin Şaştı, Başkan Yardımcısı Fikri Göbekçioğlu, dernek üyeleri M.G, A.İ.A, kapatılan Işık Yüksek Öğrenim Erkek Yurdu Müdürü M.Y, öğretmenler M.M, K.M. ile eski imam S.K'nın da aralarında bulunduğu 28 zanlı gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusu tamamlanan zanlılardan Şaştı, Göbekçioğlu, M.G, A.İ.A, M.Y, M.M, K.M. ile S.K. tutuklandı, 20'si de adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler