Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Hozat ilçesinde, jandarma karakoluna düzenlenen silahlı saldırıda bir vatandaş yaşamını yitirdi, 2 asker yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü mensuplarınca Dalören Köyü Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

        Saldırıda, 2 asker ile karakola giden bir vatandaş yaralandı.

        Yaralı 2 asker helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi, vatandaş ise Tunceli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Valilikten yapılan açıklamada, Dalören Köyü Jandarma Karakolu'na saat 08.00'de terör örgütü mensuplarınca taciz ateşi açıldığı anımsatıldı.

        Saldırının, bir vatandaş ile oğlunun, denetimli serbestlik uygulaması çerçevesinde araçlarıyla karakola gittikleri sırada yaşandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "İmza vermeye gelen vatandaşımızın oğlu teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu karın boşluğu ve bacağından yaralanmıştır. Yaralı, jandarma ekiplerince Hozat İlçe Hastanesine intikal ettirilmiş, buradaki ilk müdahalenin ardından tedavisinin yapılması için il merkezine sevk edilmiş ancak müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Taciz ateşi sırasında 2 askeri personelimiz de yaralanmıştır. Yaralanan 2 asker, Elazığ'a intikal ettirilmiştir."

        Açıklamada, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldığı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler