Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Ordu'nun Mesudiye ilçesinde askerlere teröristlerce ateş açılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Karagöz'ün cenazesi, Konya Havalimanı'ndan alınarak, Akören ilçesindeki Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehidin cenazesi, daha sonra Kayasu Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek, helallik istendi.

        Karagöz'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi, askerlerin omuzlarında mahalle meydanına getirildi. Burada toplanan kalabalık, şehidin naaşını tekbirlerle karşıladı.

        Tören sırasında baba Kadir Karagöz'ün ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Askeri kamuflaj giyen şehidin eşi Duygu Karagöz ise tabuta dokunarak, "Nerdesin, nerelerden bakıyorsun" diyerek gözyaşı döktü.

        Anne Kezban Karagöz oğlunun fotoğrafına sarılarak, "Allah'ım düşmanlarımızı kahret" diye dua etti. Oğlunun tabutuna kapanarak gözyaşı döken anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

        Şehidin 4 yaşındaki kızı Berra ise babasının tabutuna bakarak, yaşananları şaşkınlıkla izledi. Küçük kızın davranışları çevredekileri hüzne boğdu.

        Şehit askerin baygınlık geçiren ağabeyi Hüseyin Karagöz, sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından cenaze namazını güçlükle kılabildi.

        Karagöz'ün naaşı, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı namazın ardından çok sayıda kişinin omuzlarında mahalle mezarlığına götürüldü.

        Duygu Karagöz de bir süre tabutu taşıyarak, eşine son görevini yerine getirdi. Şehit Karagöz, mahalle mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

        Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Konya Valisi Yakup Canbolat, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Ordu'nun Mesudiye İlçesi Topçam Karakolu mevkisinde dün operasyonel faaliyet yürüten askerlere teröristlerce ateş açılması sonucu 3 asker şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler