Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 12 emniyet mensubu tutuklandı.

        Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince darbe girişiminin ardından kent merkezi ile Kocaeli, Gaziantep ve Artvin'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından yakalanan 2. sınıf iki emekli emniyet müdürü, beş 3. sınıf, yedi 4. sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 1 komiser, 8 komiser yardımcısı ve 12 polis memuru ile Çayeli Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 iş adamı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

        Savcılıkça 3 iş adamı serbest bırakılırken 41 zanlı tutuklanma talebiyle Rize Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

        Şüphelilerden 3. sınıf emniyet müdürü A.T, 4. sınıf emniyet müdürü S.Ç, emniyet amiri E.S. ile 3 komiser yardımcısı ve 6 polis tutuklandı. İkisi emekli 2. sınıf emniyet müdürü, dördü iş adamı 29 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Rize'de, 15 Temmuz'dan bu yana sürdürülen soruşturma çerçevesinde 2 hakim, bir savcı ve bir polis memuru tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler