Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Yeşilli ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), elektrik iletim hatlarını yer altına aldı.

        DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada Mardin'in Yeşilli ilçesindeki elektrik iletim hatlarını yer altına alındığı belirtildi.

        İlçe merkezlerinin de yatırım planına dahil edildiği belirtilen açılamada, "Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürlüğü, Yeşilli ilçesindeki elektrik iletim hatlarını yer altına almak için bir yatırım planı hazırladı. Hazırlanan plan çerçevesinde ilçenin Tepebaşı mahallesinde bulunan mezarlıktan belediye parkına, buradan da saat kulesine kadar olan kesiminde bulunan iletim hatları ile hükümet konağı çevresindeki hatlar yer altına alındı." denildi.

        İlçeye bin kilovat gücünde mono blok trafo kurulduğu kaydedilen açıklamada, cadde ve sokakların aydınlatılması içinde ayrıca 76 aydınlatma direğinin de dikildiği kaydedildi.

        Açıklamada son olarak, nakil hatlarının yer altına alınması ve diğer işler için bir milyon liralık yatırım harcama yapılarak, hatlarının tamamının modern şehir yapısına uygun olarak yer altına alınması neticesinde, daha önce yaşanan arızalara bağlı kesintilerin minimize olacağı, buna karşın enerji kalitesinin artacağına dikkat çekildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler