Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'de MHP Genel Merkezi'nin muhalifleri desteklediği gerekçesiyle görevden aldığı il yönetiminin yerine atanan üç ilçe başkanı görevlerinden istifa etti.

        MHP'de muhalifleri desteklediği gerekçesiyle görevden alınan Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun'un yerine atanan Mehmet Çelik görevinden istifa etti.

        Zor bir dönemde göreve geldiğini belirten Çelik, ilçe başkanlığı yaptığı kısa süre içerisinde mevcut yapıyla partinin bir yere varmasının mümkün olmadığını düşündüğü için istifa ettiğini bildirdi.

        Konunun Genel Merkez değil yerel yönetimle alakalı olduğunu vurgulayan Çelik, "Bunun muhaliflik olarak anlaşılmasını istemem. Bizler her zaman Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir neferi olmaktan onur ve gurur duyduk. Son nefesimize kadar da davamıza hizmet için hazırız. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

        MHP Honaz İlçe Başkanı Sezgin Arıkan da yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Merkezi'nin antidemokratik bir tutuma sahip olduğunu düşündüğü için istifa ettiğini açıkladı.

        Genel Merkezin hala parti içi iktidarını korumanın peşinde olduğunu ifade eden Arıkan, "Ülkemizin geçirdiği bu zorlu dönemeçte bu kadar memleket meselesi varken, hala parti içi iktidarlarını korumak adına Genel Merkezimiz ilçe boyutlarında parti teşkilatlarımızı feshetmeye devam etmektedir. Genel Merkezimizin kendi iktidarlarını koruma adına yaptığı demokratik ve ahlaki olmayan bu girişimleri esefle kınıyorum." dedi.

        Bozkurt MHP İlçe Başkanı Meral Kocaman ise yaptığı açıklamada, "Genel Merkezin, demokrasiden uzak, seçimden kaçan davranışları ile ülkücü hareketin ileriye taşınamadığını düşündüğümden, davamızdan ve ülkücü duruşumuzdan vazgeçmeden Bozkurt MHP İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler