Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama çıkarılan Binbaşı Kartal Genç, gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek veya görevini yapmaya engel olmaya teşebbüs etmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve firari olan Binbaşı Genç'in yakalanması için çalışma başlattı.

        Kartal Genç'in, kayınbabası Mehmet Işıdan'ın Eğirdir ilçesi Yazla Mahallesi'ndeki evinde olduğunu belirleyen ekipler, Genç'i düzenlendikleri operasyonla yakaladı. Sağlık kontrolünden geçirilen Binbaşı Genç, ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Öte yandan, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Aktaş'ın yakın koruma polisi Ahmet Tüysüzoğlu'nun da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler