Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Termal ilçesindeki Gökçe Barajı ile ilgili "Hedefimiz, baraj suyunun korunabilmesi için hangi tedbirler alınmalı, hangi kurum hangi tedbiri almalı, bunların ortaya konulmasını sağlamaktır." dedi.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce Yalova Termal otelde gerçekleştirilen "Gökçe Baraj Gölü Havzası Su Kalitesi İzleme Referans Noktaları Belirleme ve Modelleme Projesi" toplantısında ilgili kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar bilgilendirilerek, görüş ve önerileri alındı.

        Toplantıda konuşan Kınacı, projenin temel amacının, Yalova'ya su veren Gökçe Barajı'nın su kalitesinin korunmasını sağlamak olduğunu söyledi.

        Bölgede hangi tedbirler alınması gerektiğini belirlemek için sürekli toplantılar yapacaklarını dile getiren Kınacı, şöyle konuştu:

        "Sorunları belirlerken de bir taraftan bilimsel gerçekleri de ele alacağız. Diğer taraftan da burada alacağımız ve önereceğimiz tedbirlerin sosyal ve ekonomik etkileri ne olacak? Buradaki vatandaşların, etkilenecek olan tarafların görüşlerini almak. Temel maksadımız buydu. Hedefimiz, baraj suyunun korunabilmesi için hangi tedbirler alınmalı, hangi kurum hangi tedbiri almalı, bunların ortaya konulmasını sağlamaktır. Bunun için de öncelikle bölge ve havzadaki suyun kalitesi ve özelliklerini ortaya koyarak, buradaki yerleşim ve ekonomik faaliyetleri incelemek amacındayız. Burada da en az bir yıl incelemede bulunup suyun kalitesini izleyerek, suyun kalitesi nedir, suyu kirleten kaynaklar nelerdir... Bunlar ortaya konuşuyor. Bununla birlikte gelecekte kirlilik artar ya da azalırsa suyun kalitesi nasıl değişecek, alınan tedbirlerle ilgili modeller geliştiriliyor. Bütün olumlu ve olumsuz etkenler dikkate alınarak, alınması gereken tedbirler neler? Onlar ortaya konulacak. Yalova'da ilk kez böyle bir toplantı düzenledik. Kasım ayında bir toplantımız daha olacak. Bu toplantıları sürekli hale getireceğiz."

        Toplantıya ilgili kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler