Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Halk üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bizler bunları asla unutmayacağız." dedi.

        Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ile Kahta ve Gerger ilçeleri ve Bölükyayla Beldesini ziyaret etti.

        Bölükyayla beldesinde 15 Temmuz gecesinden bu yana devam ettikleri "demokrasi nöbeti"nden dolayı gurur duyduklarını belirten Aydın, halkı bölmek isteyen iç ve dış güçlerin hezimete uğradıklarını söyledi.

        FETÖ örgütünün yıllarca halkın iyi niyetini kullanarak aldıkları sadakaların, bugün kurşun olarak geri döndüğünü aktaran Aydın, "Sınavlarda soru çalıp evindeki tek ineğini satarak çocuğunu okula gönderen kuru ekmeğe muhtaç insanların haklarına girdiler. En sonunda bu ülkenin halkına kurşun sıkacak kadar adileştiler" ifadelerini kullandı.

        Kimsenin FETÖ'cülerin hesapsız kalacağını, suçu olan insanların affedileceğini ve suçsuz insanların zarar göreceğini düşünmemesi gerektiğini kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

        "Bu devlet güçlü olduğu kadar adildir. Asla kurunun yanında yaş yanmayacak. Asla suçsuz insanlar zarar görmeyecek. İnanın devletimiz şimdi ne kadar baskı altında ve zor günler yaşasa da asla adalet ve insan haklarından taviz vermeyecektir. Devletimiz büyüyen ve gelişen, hatta dünyaya yön veren bir ülke haline geldiği için birilerini rahatsız etti. Birileri bazı piyonları kullanarak ülkede kaos yaratmaya çalıştılar fakat halkımız onlara en güzel tokadı vurdu.Halk üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bizler bunları asla unutmayacağız."

        Ahmet Aydın ve beraberindekiler daha sonra Gerger ilçesini ziyaret etti. Aydın, burada yaptığı konuşmada ise Türkiye tarihinde hiçbir darbe girişiminin bu kadar ahlaksız olmadığını, savaşlarda bile halkın üzerine ateş edilmediğini ve bunların asla hesapsız kalmayacağını dile getirdi.

        Aydın, halkın bu duruşunun tarihe altın harflerle yazılacağını aktararak, tüm halka teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler