Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ta, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında örgüt yapılanmasında "bölge imamı" olarak görev yaptığı gerekçesiyle aranan Cumhuriyet Savcısı Burak Yılmaz'ın eşi Ayşegül Yılmaz'ın da bulunduğu 31 kişi daha gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında aralarında örgüt yapılanmasında "bölge imamı" olarak görev yaptığı gerekçesiyle aranan Cumhuriyet Savcısı Burak Yılmaz'ın eşi Ayşegül Yılmaz ile Kars adliyesinde görevli mübaşirler Emrah Ö. ile Mehmet Ali Y'nin de yer aldığı 31 kişiyi yakaladı.

        Gözaltına alınan zanlılar, işlemlerinin yapılması için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu kişilerin sorgu ve işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        Kars'taki soruşturmada şu ana kadar vali yardımcıları Adem Ünal ve Ali Karakaya, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve 9. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetkin, Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz ile hakim, savcı, öğretmen, iş adamları ve emniyet mensuplarının da aralarında bulunduğu toplam 458 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Şu ana kadar 427'si adliyeye sevk edilen zanlılardan Ünal, Karakaya, Avcı, Yetkin ve Cengiz'in yanı sıra bir üçüncü sınıf emniyet müdürü, 11 hakim ve savcı, 2 polis, 2 albay, 6 yarbay, 8 binbaşı, 6 yüzbaşı, 13 üsteğmen, 6 teğmen, 1 asteğmen, 15 astsubay, 67 uzman erbaş, 2 er, 30 öğretmen ve aralarında iş adamlarının da bulunduğu 14 sivilin tutuklandığı belirtildi.

        İşlemleri biten zanlılardan 170'inin adli kontrol şartıyla mahkemeden, 68'inin adli mercilerden salıverildiği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler