Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin olduğu geceden itibaren her gün meydanlara giden zihinsel engelli kardeşler, "demokrasi nöbeti" tutuyor.

        Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi üyesi eğitilebilir zihinsel engelli Halim (32) ve Tayfun (30) Yavuzer kardeşler, kentte, yer aldıkları sosyal projelerle tanınıyor.

        FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'dan itibaren meydanlara gelen iki kardeş, o günden bu yana Türk bayrağı taşıyıp, marşlar söyleyip, FETÖ'ye lanet okuyor.

        Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Asiye Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak engellilerin sosyalleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

        - "Engellilerin duygularını gözardı ediyoruz"

        Koordinasyon merkezinin engellileri sosyal hayatla buluşturarak sosyal hayatta kendilerine güvenlerinin artmasını sağlamayı hedeflediğine dikkati çeken Ceylan, şunları kaydetti:

        "Halim ve Tayfun'da çok güzel milletçilik ruhu var. Biz engellileri tanımlarken onların duygularını gözardı ediyoruz ama o çocukların gerçek dünyalarına girip tanıdığımızda milliyetçi duygularının çok daha üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Halim ve Tayfun darbe girişimi gecesinden bu yana her gün buradalar. Meydanları hiç boş bırakmadılar. Bayrakları hiç ellerinden düşmedi. Türk bayraklı tişörtlerini giyip, ellerine bayraklarını alıp her akşam meydana geliyorlar. Onlar vatan ve millet olgusunun, belki de sağlıklı insanlardan çok daha fazla farkında. Bu nedenle meydanları hiç bırakmadılar."

        Meydanlara diğer engelli çocukların da geldiğini belirten Ceylan, "Onlar da meydanları boş bırakmadı. En önde bayrak sallayarak halkı coşturuyorlar. Engelli bir arkadaşımız kısıtlı ekonomik imkanlarına rağmen 70 liraya bayrak alarak meydanda her gün sallıyorlar." diye konuştu.

        Halim Yavuzer de "Meydanlara hep geleceğim. Gerekirse canımı da kanımı da vereceğim." ifadesini kullandı.

        Meydanlarda Türk bayrağı taşıyıp sloganlar attıklarını anlatan Yavuzer, "Kardeşim Tayfun ile her gün meydana geliyoruz. Burada sabaha kadar nöbet tutuyoruz, bayrak sallıyoruz. 'Gülen Türkiye'ye getirilip asılsın' diye bağırıyoruz. Fetullah'ın asılmasını istiyoruz." dedi.

        Tayfun Yavuzer de "Biz elimizde bayraklarla buraya geliyoruz. Bayrakları sallayıp tekbir getiriyoruz. Sokaklarda tankları istemiyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler