Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'da vatandaşlar, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek verdi.

        Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine destek vermek için Trabzon Atatürk Alanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

        Alanda kurulan dev ekrandan canlı yayın aracılığıyla İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitingi takip eden vatandaşlara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Salih Cora, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile eski bakanlardan Erdoğan Bayraktar eşlik etti.

        Vatandaşlar, alandaki ekrandan Yenikapı'daki mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi izledi, zaman zaman tekbir getirdi.

        İstanbul'daki mitingin bitmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu ile beraberindeki protokol üyeleri sahneye geçerek ellerindeki Türk bayrakları ile vatandaşları selamladı.

        Program, Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin konseri ile devam etti.

        - Bakan Soylu şehit ailesini ziyaret etti

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, buradaki programın ardından Şırnak'taki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde şehit olan piyade er İsmail Çil'in Arsin'deki ailesini ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

        Baba Afan Çil ile görüşen Bakan Soylu, çok istemesine rağmen hafta içerisindeki yoğunluktan dolayı cenaze törenine katılamadığını, Başbakan Binali Yıldırım'ın da kendilerine taziye dileklerini iletmesini istediğini söyledi.

        Bakan Soylu'ya Vali Yücel Yavuz, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ile AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler