Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Türk Kızılayı Tunceli Şubesi'nin, Tunceli Üniversitesinde okuyan 181 öğrenciye nakdi yardımda bulunduğu bildirildi.

        Türk Kızılayı Tunceli Şube Başkanı Celal Karagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi dünyanın da pek çok bölgesinde mağdur insanların yardımına koştuğunu söyledi.

        Son dönemde Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle birçok ailenin mağduriyet yaşadığını ifade eden Karagöz, bu mağduriyetten ailelerin yanı sıra üniversitelerde okuyan öğrencilerin de etkilendiğini belirtti.

        Tunceli Üniversitesinde okuyan ve bu mağduriyeti yaşayan 181 öğrenciyi belirleyerek bu öğrencilere yardım yapılması konusunda Türk Kızılayı Genel Merkezine talepte bulunduklarını ifade eden Karagöz, şunları dile getirdi:

        "Genel Merkezimiz bunu uygun görerek bir kereye mahsus kişi başına 250 Türk Lirası zekat yardımında bulundu. Nakdi yardımı belirlenen öğrencilerin hesaplarına yatırdık. Ayrıca mağdur olan bu öğrencilere sürekli giyim desteği sunmak amacıyla Tunceli Üniversitesi Rektörüyle görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede üniversitede derneğimize bir yer tahsis edilmesi halinde mağdur öğrencilere sürekli giyim yardımında bulunabileceğimizi ifade ettik ancak konuyla ilgili şu ana kadar olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmadı. Bu konuda Rektörlüğün bize yer tahsis etmesi durumunda mağdur öğrencilere sürekli giyim yardımında bulunmak gibi bir niyetimiz var."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler